Spring naar de content

De kaasschaaf voor Koelman

Niet alleen de opinietijdschriften voelen de crisis in de portemonnee, ook publieksbladen krijgen het steeds moeilijker. Panorama gooide vanmiddag columnist Luuk Koelman op straat. “De kaasschaaf gaat erover. Heel jammer.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Schrijver en columnist Koelman, die sinds juli 2006 een vaste plek in het mannentijdschrift had, reageert gelaten: “Het is een beetje inherent aan het leven van een freelancer. Het risico van het vak.”
Panorama zegt te gaan snijden in de uitgaven. Was je dan zo duur?
“Ik kreeg 250 euro per column. Dat lijkt weinig, maar ze snijden zo wel in één klap 13.000 euro op jaarbasis weg. Op mijn plaats komt de column van Joop Reichart. Hij is in vaste dienst, dus gratis.”
Moeten we ons al zorgen om je gaan maken?
“Nee hoor. Ik schrijf nog voor Metro en Webwereld. En een paar keer per jaar maak ik columns op maat voor het bedrijfsleven. Maar een nieuwe opdrachtgever is nu wel heel welkom!”

Geldschieters kunnen zich hier melden.