Spring naar de content

Groenhuijsen: ‘Geen gewoonte van maken’

Charles Groenhuijsen (55) is een tijdje uit beeld geweest. Maar hij is terug. En hoe! “Kan ik nu ineens niet meer over Obama, de wereldeconomie en andere mondiale kwesties schrijven?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Hij zal er geen hoge ogen mee gooien bij de Interview van het Jaar Verkiezingen. Groenhuijsen begint een tv-gesprek met de algemeen directeur van De Munt als volgt: “Nederland en Manhattan zijn 400 jaar met elkaar verbonden. Wat een goed idee dat de Koninklijke Nederlandse Munt daar een aparte herdenkingsmunt voor slaat!”
(lees verder onder het filmpje)

<object width=”560″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/zKiLaheoct8&hl=nl&fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/zKiLaheoct8&hl=nl&fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”340″></embed></object>

Waarom, Charles?
“Het was leuk om te doen. En het onderwerp – de 400-jarige band tussen de VS en Nederland – gaat me zeer aan het hart.”

Hoe reageren collega’s uit de journalistiek?
“Goed.”

Is er na deze commercial nog een weg terug naar de tv-journalistiek?
“Kan ik nu ineens niet meer over Obama, de wereldeconomie en andere mondiale kwesties schrijven? Zou niet weten waarom niet. Je moet er geen gewoonte van maken, maar in dit geval kan het best. Ook omdat het geen puur commercieel product is.”

Is dit het begin van een reeks?
“Nee, er komt geen vervolg. Ik deed dit vooral omdat het over VS ging. En by the way: prachtige munt!”