Spring naar de content

Old PvdA-boys op herhaling?

Daar zijn ze weer, de communicatiecracks van het bureau BKB. De voormalige NietNixers Lennart Booij en Erik van Bruggen (de K staat voor Alex Klusman) hebben maar weer eens een project voor een PvdA-bestuurder gedaan: staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. Verschil met de roemruchte klus in 2007 voor Bert Koenders: deze keer is de constructie wél relproof. Bezweert althans Buitenlandse Zaken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Koenders wilde in 2007 een benefietmanifestatie over het milieu organiseren: Het Akkoord van Schokland. De opdracht ter waarde van 750.000 euro ging direct naar het bureau BKB van zijn PvdA-vrienden Booij en Van Bruggen. En dat terwijl Koenders volgens Europese regels bij een zo grote opdracht meerdere offertes had moeten opvragen. Het werd een heuse Affaire. Uitkomst: het speet Koenders zeer en hij zou het nóóit meer doen.
En nu was er opeens die bustour van zijn partijgenoot Timmermans. In een touringcar ging de staatssecretaris afgelopen weekend in gesprek met wie dat maar wilde over Europa en de Europese verkiezingen. Organisator: BKB.
We belden Buitenlandse Zaken. Hoe zit dit? Weer een eentweetje tussen wat old boys van de PvdA?  “Nee,” zegt woordvoerster Emma Herman beslist. “Voor onze communicatieprojecten heeft ons ministerie in 2007 een raamcontract gesloten met het bureau Publicis. Daar is keurig een Europese aanbesteding aan vooraf gegaan. Publicis mag zelf onderaannemers inhuren. In dit geval was dat dus BKB.”

Onderwerpen