Spring naar de content

Werklozenopleiding

Na een ingestorte advertentiemarkt en ontslaggolven bij kranten, is er nog meer slecht nieuws voor journalisten. De Radboud Universiteit Nijmegen start volgend collegejaar een masteropleiding journalistiek. Die was er namelijk nog niet in Oost-Nederland. Geen goed idee volgens Huub Elzerman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Te zot voor woorden,” vindt de oud-directeur van de School voor Journalistiek in Utrecht de nieuwe opleiding. “Het is een bot voorstel. Zoiets kan nu echt niet, het aanbod van journalisten overtreft nu ruim de vraag. Na vijf HBO’s en zes universiteiten is dit een verspilling van talent en menselijk kapitaal.”
“Door selectiecriteria kunnen eenderde van de studenten op geen van de HBO’s journalistiek terecht; die kunnen dan naar deze opleiding. Het gaat de universiteit alleen om het binnenhalen van studenten. Die worden het volgende cohort werklozen.”

Onderwerpen