Spring naar de content

Papa-site plugt GroenLinks

Volgens de website PapaMagazine kunnen vaders bij de komende Europese Verkiezingen het beste stemmen op GroenLinks.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

PapaMagazine (“Alles over vader worden, van baby tot puber”) maakte een rondje langs de Eurofracties van CDA, PvdA, VVD, D’66, SGP/CU, SP, PVV en GroenLinks. De website vroeg hen wat zij vinden van de positie van Nederlandse vaders in vergelijking met andere Europese landen.

GroenLinks was de enige met een duidelijk standpunt over vaderschapsverlof, aldus de website. De partij wil vaders na de geboorte van een kind twee weken betaald verlof geven. Nu zijn dat twee dagen en dat is erg weinig vergeleken de ons omringende landen.

Het tien dagen-plan (twee weken) krijgt waarschijnlijk geen Kamermeerderheid en daarom wil de partij het voorstel terugbrengen naar vijf dagen (1 week). “Dat zou ook al een belangrijke stap zijn,” zegt de woordvoerder van GroenLinks.

Wat betreft het vaderschapsverlof heeft de site dus een punt. Maar is “vader” soms een ander slag volk, dat zich verder nergens druk om maakt, en zich puur bezig houdt met het aantal verlofdagen? Vaders maken zich niet druk om Turkije wel of niet bij de EU, de economische crisis, migratie, etcetera?

Sander Haas van PapaMagazine: “Jawel. Onze doelgroep is de hogeropgeleide vader met een carrière, dus we gaan er wel van uit dat hij die andere dingen ook belangrijk vind. Het opvallende is dat we aan alle fracties de vraag over het vaderschapsverlof hebben gesteld, en dat alléén GroenLinks met een duidelijk standpunt kwam. GroenLinks was zelfs de enige partij die heeft gereageerd. Hieruit kan ik concluderen dat de andere partijen het vaderschapsverlof niet hoog op de agenda hebben staan. We hebben een minister speciaal voor het gezin, en zelfs vanuit zijn partij kwam geen enkele reactie.”

Onderwerpen