Spring naar de content

Meer geneuzel voor GeenStijl-baas

Dominique Weesie, oprichter en uithangbord van GeenStijl, hoeft na zes jaar eindelijk geen gemeen-lollige stukjes meer te schrijven. Hij heeft zichzelf gepromoveerd tot voorzitter van de omroep PowNed. Ambroos Wiegers (prof. Hoxha) en Marck Burema (Pritt Stift) blijven gewoon dagelijks hun pesterige miniatuurtjes tikken. Zijn zij de tredmolen ook niet eens beu?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

GeenStijl werd in april 2003 opgericht door Weesie – Wiegers schoof iets later aan. Beide heren zitten er inmiddels warmpjes bij. Ze hebben hun bedrijf namelijk in twee fases – de eerste 40 procent in 2006, de rest in 2008 – verkocht aan het Telegraaf-concern. Weesie en Wiegers bleven aan als directeur/redacteur. Burema is hoofdredacteur.
Weesie is nu dus uitgestapt. Zijn ‘Hox’ en ‘Pritt’, zoals de twee elkaar ter redactie gezellig noemen, van plan zijn voorbeeld binnen afzienbare tijd te volgen?
Burema reageert niet op een mailtje met enkele prangende vragen. Wiegers doet dat wel. “Zonder Dominique krijg ik meer geneuzel aan mijn hoofd en zal ik nog minder vrije tijd hebben,” schrijft hij. “Ik ben bepaald niet van plan te stoppen, eerst maar eens een volgend megalomaan plan bedenken, iets met ruimtevaart of zo. Maar mocht je betere ideeën hebben, kom gerust een keertje langs.”

Onderwerpen