Spring naar de content

De geweldenaar Hugo Borst

Dijkgraaf: Zeg, Blijboom, heb jij Knevel & Van den…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Blijboom: ÁÁÁCHTELIJKE GLÁÁDIOOL!!! WA DÁÁCHIE WA, JOOCHIE?

Dijkgraaf: Huh? Ik wilde weten of je weleens naar Knevel & Van den Brink kijkt,bijvoorbeeld die keer dat Dominique Weesie van het puberweblog GeenStijl ervertelde dat hij een christelijke opvoeding hadgenoten.

Blijboom: Zal me aan m’n ballen jeuken, zoals die jongen zelf altijd zegt. Nee, je weet toch dat ik de afgelopen week in het ziekenhuis heb gelegen?

Dijkgraaf: Uiteraard. We kregendoor dat er een man met een buikje op de operatiekamer lag te sms’en en vroeg om dimsum als ontbijt. Dat kon er maar eentje zijn.

Blijboom: Nee, dat was die Surinamer van 107 kilo die tegenover me lag. Maar dat lees je volgende week wel, want ik ga dat hospitaalavontuur natuurlijk schaamteloos uitventen via de kolommen van je blad. Dat je het alvast weet. Maar goed, ik moest dus gekatheteriseerd worden. Moeilijke term voor een moeilijke kijkoperatie, waar ik later nog wel op terugkom. Maar wat ik wil zeggen: na die operatie komt het verplegend personeel regelmatig aan je tenen voelen of er nog leven in zit. Standaardprocedure. Nou, dat was bij mij niet nodig, want ik lag op dat moment naar Nachtegaal en Zonen van de KRO te kijken. Da’s een regiosoap uit Utrecht, ofwel schuifdeurenwerk aan de boorden van de Vecht.Tenen controleren? Elke vijf minuten trokken ze vanzelf krom. Als rolmopsen, meneertje!

Dijkgraaf: Je realiseert je hopelijk wel dat dit blad vooral in de grachtengordel (en natuurlijk Almere) wordt gelezen? Daar is Nachtegaal en Zonen niet bepaald talk of the town, kan ik je vertellen. Knevel & Van den Brink daarente…

Blijboom: Toch is het niet allemaal treurnis in de provincie, heb ik vanaf mijn ziekbed kunnen constateren. Dat Rotterdam waar jij het altijd over hebt, dat heeft me toch een aardige partij talent in huis! Neem zo’nHugo Borst. Dat hij er soms uitziet als Chris Robinson van The Black Crowes zij hem vergeven, want wat is dat eengeweldenaar zeg! Niet alleen is hij natuurlijkeen begenadigd schrijver en zegt hij aan tafel bij Jack van Gelder verstandige en bovenal originele dingen over voetbal, zijn programmamakerskwaliteiten zijn van uitzonderlijk niveau. Die serieover vaders en zonen – en nee, dan heb ik het dus níet over de Nachtegaals! – dat is natuurlijk gewoon Televizierring-fähig. Die uitzending over de verstoten zoon van Herman Brood… Tranen in m’n ogen. En dat was niet van de pijn, want, eh, ik had van tevoren om een dubbele portie verdoving gevraagd.


Dijkgraaf: Hèhè, het kwartje valt. Hugo. Maar ik zeg ook: Wilfried de Jong. En: Paul de Leeuw. En zo kan ik nog wel een kwartiertje doorgaan. Rotterdam rules, gozer.

Blijboom: Wilfried de Jong, architect van het leukste en meest originele sportprogramma aller tijden. Heb diekale eens een dag meegemaakt, op het EK in Portugal. Nog dagen buikpijn gehad van het lachen. En wat ze daar nog meer aan werkelijke lolbroekenhebben: Patrick van Waardenburg, John Buijsman, Jules Deelder, André van Duin… ‘Rotterdamse humor’ zou een begrip moeten zijn in Van Dale’s groot woordenboek van de Nederlandse taal. En al ben ik aan de rand van de Jordaan geboren: ik schaam me een ongeluk als ik zie wat Amsterdammers daar tegenover zetten. Een grofgebekte rugridder die in een eerder leven mislukteals damesbroekjesverkoper op de Albert Cuyp. Die hetpresteert om onschuldige en bloednerveuze deelnemers aan een talentenjacht en plein public ‘een nekschot’ in het vooruitzicht te stellen, terwijl dat kreng zelf geen drie regels rechtuit kan zingen. Herinner je je de opening van de ArenA nog? Dáárom is het gras daar nooit gaan groeien! Maar laat ik me niet opwinden, ik heb de cardioloog beloofd dat ik een beetjeaan m’n hart zaldenken…

Dijkgraaf: Nu je toch over die ArenA begint: ik geef je op een briefje dat wij na de machtsovername op het gebied van Televizierringen binnen een maand of tien ook op het voetbalveld erop en erover zullen zijn gegaan. Ondanks een totaal gebrek aan geld, ondanks die volstrekt waardeloze Van Bronckhorst-generatie: Feyenoord wordt gewoon kampioen in 2010.

Blijboom: Feyenoord! Ja, die grapjassen was ik nog vergeten, hahahahahahaha!!!

Onderwerpen