Spring naar de content

Mensenmens

Janneke Snijder (56) is Tweede Kamerlid voor de VVD.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

“Ja, dat klopt. Ik ben in januari 2000 begonnen. In 2002, na de verkiezingen, kwam ik net niet in de Kamer. Toen ben ik er een jaar uit geweest.”

“Mijn portefeuilles sinds 2006 zijn landbouw, natuur, voedselkwaliteit en visserij. Grote, belangrijke portefeuilles waar ik heel tevreden mee ben. Bij de VVD worden de portefeuilles altijd in goed overleg verdeeld. Wat wil je, wat kun je. Dat vind ik heel prettig.”

“Ik houd me veel bezig met regionaal beleid: landelijke media komen daar niet op af. De mensen in de agrarische sector en in de natuur en visserij kennen mij wel. Mestwetgeving is nu eenmaal niet interessant voor een groot publiek.”

“Ik ben nu heel druk met de natuurwetgeving uit Brussel, Natura 2000. Dit is misschien wel iets waarmee ik op korte termijn de landelijke media haal. Dit speelt namelijk veel breder in het land.”

“Ja, ik heb het altijd leuk gevonden. In het begin zeiden mensen tegen me: ‘Het is te hopen dat je geen spijt krijgt, want je bent een echt mensenmens en in Den Haag is het directe contact weg.’ Dat is mij zo meegevallen! Je hebt juist wel veel contact met mensen. Elke maandag en vrijdag ben ik op pad, het land in.”

“O, dat is al zo lang geleden! Ik ben al lid vanaf mijn 21ste. Ik werd gepakt door de liberale principes. Eigen verantwoordelijkheid, en niet die overheid over je schouder. Daar sta ik nog steeds helemaal achter.”

“Ik heb zo veel lol in mijn werk als Kamerlid, dat ik best nog een periode zou willen. Kunnen dan wel mogen is een tweede.”

Onderwerpen