Spring naar de content

Youp = Youp

Duikt er op microblogdienst Twitter een bekende Nederlander op, dan is het steeds gissen voor de tjilpende community: is het authentiek of hebben we te maken met een ‘trol’? Zo bleek achter de pagina van NOS-nieuwslezeres Eva Jinek een – overigens goed geïnformeerde – bedrieger schuil te gaan en ook Wouter Bos was niet Wouter Bos.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Twitter.com/youpvanthek moest ook wel nep zijn, zo dacht de digitale goegemeente, zeker omdat de auteur ervan regelmatig zelf een rookgordijn optrekt rondom de echtheid.

Maar nee, Youp van ‘t Hek meldt ons dat hij de bijdragen van sms-lengte wel degelijk zelf schrijft. We mailden hem.

Vicepremier Wouter Bos stal uw twittergrap over Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder (“Heeft Wesley dit seizoen toch nog iets gescoord…”), maar in uw NRC-column noemde u de bedenker ‘een cabaretier’. Waarom zo bescheiden?

“Ik ben bescheiden!”

U volgt onder meer Andries Knevel, Nico Dijkshoorn en Rita Verdonk. Aan welke twitteraar beleeft u het meeste plezier? “Knevel lees ik niks van, Dijkshoorn vind ik vaak grappig en van Verdonk heb ik ook nog steeds niks gelezen. Maar die is te druk met drie mensen naar een Amsterdams zaaltje te lokken.”

Hoe twittert u? Achter de pc of ook op de telefoon?

“Het is niks meer dan een grapje. Als ik me soms even verveel op de pc. Mijn telefoon kan dat niet. Of ik kan het niet. Dat zou ook kunnen. Moet nu stoppen. Yolanthe belt!”

Onderwerpen