Spring naar de content

Testosteronpak voor de Topvrouw van 2009

De vrouwen der vrouwen hadden zich gisteren voor alweer de vijfde keer verzameld voor de verkiezing van de Topvrouw 2009. Toute invloedrijk, feminien Nederland kwam natuurlijk niet alleen om te genieten van de kalfspastrami, lamsbout en sorbet van mascarpone en basilicumschuim. Tussen de muizenhapjes door moest er uiteraard ook ge(net)werkt worden, en dat betekende vooral het uitwisselen van visitekaartjes en het constant mailen met de onvermijdelijke BlackBerry.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

Maar niet alleen voor de machtige vrouwen was het diner bijzaak, ook  juryvoorzitter [[popup file=”2009-06/aad_veenman.png” description=”Aad Veenman” alt=”Aad Veenman” align=”left” ]] liet het diner min of meer links liggen. De oud-president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen was ‘meer gefocust op wie er zijn en wat er allemaal gebeurt’ dan op het toetje. [[popup file=”2009-06/marianne_van_leeuwen_en_partner_van.png” description=”Marianne van Leeuwen” alt=”Marianne van Leeuwen en partner van” align=”left” ]], CEO van Reed Business Nederland, vond tussen het veelvuldig e-mailen met haar Blackberry wél de tijd om te genieten van de Sauvignon Blanc en de begeleidende gerechten. En terecht, want zij mocht zich een van de vijf finalisten noemen die in de running was voor de felbegeerde titel, het daar bijbehorend bronzen beeldje en een mantelpakje ter waarde van 1750 euro.
“Streng en saai, kan ik hem ook niet in een ander kleurtje krijgen, vroeg de uiteindelijke winnares, [[popup file=”2009-06/conny_braams.png” description=”Conny Braams” alt=”Conny Braams” align=”left” ]] zich af. De nieuwbakken Topvrouw van het jaar, die haar brood verdient als Member of the Board Unilever Spanje, werd niet zo blij van de bijvangst. “Te veel testosteron in het pak,” oordeelde ze tijdens het in ontvangst nemen van de gelukswensen en visitekaartjes. Braams had er inmiddels al vijftien in haar  hand.
Een feit dat niet gold voor de verliezers van de avond. [[popup file=”2009-06/anja_groenewoud.png” description=”Anja Groenewoud” alt=”Anja Groenewoud en partner van” align=”left” ]], Country Managing Director Accenture Nederland, doet volgend jaar ook niet meer mee: “Eén keer met dit circus meedraaien vind ik wel voldoende.” Bij plaatsvervangend Secretaris-Generaal van het Ministerie van Justitie, [[popup file=”2009-06/anneke_van_zanen-nieberg.png” description=”Anneke van Zanen-Nieberg” alt=”Anneke van Zanen-Nieberg” align=”left” ]], overheerste juist de trots van ‘het-finalist-zijn’. Erg ambitieus lijkt ze overigens niet.  Op de vraag wanneer ze de plaats inneemt van haar superieur, antwoordt ze gedwee: “Ik zie nog een leermeester in Joris Demmink, een buitengewoon kundig en goed Secretaris-Generaal. Het is op dit moment niet mijn doel om hem op te volgen.”
Terwijl presentatrice van de avond en ex-Wilde Gans, [[popup file=”2009-06/jacobine_geel.png” description=”Jacobine Geel” alt=”Jacobine Geel” align=”left” ]], de aanwezigen op de koffie attendeerde, was de helft van de ongeveer tweehonderd aanwezigen al gevlogen. In de krochten van het kasteeltje van Landgoed Duin & Kruidberg, alwaar de happening plaats had, ging de kaartjesuitwisseling onverstoorbaar door.

Onderwerpen