Spring naar de content

Verraad

Sommige dingen blijven gewoon steken. Hoofdredacteur van het conservatieve weblog De Dagelijkse Standaard en gewezen Buitenhof-columnist Joshua Livestro is nog steeds boos op televisieproducent Harry de Winter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Die plaatste in 2008 een paginagrote advertentie in de Volkskrant, waarin hij als voorzitter van actiegroep Een Ander Joods Geluid de kritiek van Geert Wilders op moslims op één lijn stelde met antisemitisme. ‘Verraad aan de staat Israël,’ noemt Livestro het in dagblad De Pers.

Daarin bekent Livestro, een tot het christendom bekeerde jood, nog op zoek te zijn naar geldschieters. Hij zou zélfs geld aannemen van De Winter, maar wel onder voorwaarden, schreef hij. “Hij moet eerst zijn excuses maken, dan wil ik wel met hem praten.”

De Winter reageert fel: “Who the hell is Joshua Livestro?” Na wat googlen heeft De Winter een beeld van de weblogger. Hij mailt: “Iemand die nadat de hele wereld er al achter was dat George W. Bush op zijn zachtst gezegd een gevaarlijke gek was, nog steeds een Bush-aanhanger was… ‘Een verrader van Israël,’ zegt deze christelijke meneer tegen deze joodse man wiens halve familie in Israël woont. En wat heeft mijn mening over Wilders met Israël te maken? Dag meneer Livestro, blog maar lekker door. Who cares.”

Schertsend: “Misschien moet hij zelf Israël en de joodse gemeenschap zijn excuus aanbieden omdat hij zich tot het christendom heeft laten bekeren.” WS

Onderwerpen