Spring naar de content

Trends Aan tafel

Boeren of winden laten. Slurpen of smakken. Praten met volle mond. Het zijn dé ergernissen aan tafel van de gemiddelde Nederlander. En dat hebben we niet zelf bedacht, nee, die kennis komt van Maggi.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De poeder- en sauzenfabrikant heeft een heus onderzoeksbureau in de arm genomen om onze kook- en tafelmanieren te onderzoeken, en daar kwam dus uit dat boeren of winden laten aan de eettafel zijn wat het kleven en onnodig links rijden op de snelweg zijn: rete-irritant. En liefst tien procent van ons blijkt zich ook echt te storen aan de tafelmanieren van de vaste disgenoten. Of dit ook tot echtscheidingen leidt, vermeldt het onderzoek helaas niet.

Aardige trivia levert het trendrapport van Maggi nog op. Zo luistert 40 procent van ons tijdens het koken naar muziek en kijkt 33 procent zelfs televisie. Bij het eten drinken we niets, water, fris of wijn (het eerste vooral in het noorden, het laatste vooral in het westen van het land). We zitten gemiddeld 28 minuten aan tafel, en 90 procent van ons heeft daarbij een ‘eigen’ vaste plek. Wie denkt dat er gedurende die 28 minuten uitsluitend functioneel brandstof wordt getankt, heeft het mis; er wordt ook nog gesproken. Favoriete onderwerpen: nieuwtjes over werk, familie en vrienden. Het minst populaire onderwerp aan tafel: geld.

Onderwerpen