Spring naar de content

Uitje erbij?

Waarin de Broodjes haring komen happen in het Hilton.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De Haringparty Hilton & Wegener is het jaarlijkse tuinfeestje van Hilton- directeur Roberto Payer en ex-bestuursvoorzitter Jan Houwert van het oud-papierbedrijf Koninklijke Wegener. Houwert levert jaarlijks een contingent vertegenwoordigers af aan de poorten van het Hilton. Die spelden dan hun kaartjes op en netwerken zich een slag in de rondte. Roberto vult het gezelschap aan met artistieke tiepjes. Joop Braakhekke op foto één valt in de laatste categorie. Rechts staat de Amstelveense reclameman Gerard Kellerman, een representant van de Wegener-coterie.

Co-gastheer Jan Houwert zit dit jaar wat krap bij kas sinds het familiekapitaal door een ongunstige aandelenruil voor 99 procent is verdampt. Van de oorspronkelijke 200 miljoen heeft hij er nog precies twee over. Er gloort redding in de persoon van Marcel Boekhoorn, de man met de diepste zakken van Nederland. Boekhoorn is de financier van De Pers, en daarmee de broodheer van societyjournalist Mark Koster, die zijn roddels over het wel en wee van de party nog dezelfde avond persklaar moest maken in de lobby van het Hilton.

Rijkelui waren er ook, zoals de Nederlandse meneer en mevrouw Cartier. Hans Barnhoorn gaat over de gloednieuwe horloges; de tweedehandsjes worden verhandeld door Karin Barnhoorn, die op haar website Designer-Vintage.com vraag en aanbod bij elkaar brengt. Karin staat naast Yves Gijrath, de uitgever annex organisator die als geen ander de miljonairs over de hele wereld aan zich weet te binden. Yves en Karin zijn zojuist gefotografeerd door Het Parool en doen hier aan de onvermijdelijke kwaliteitscontrole.

Niet verbonden aan Wegener, maar eveneens in het oud papier zit Pieter Broertjes, de hoofdredacteur van de Volkskrant. Zowel Wegener als PCM is berooid uit een vrijage gestapt met een Engels opkoopbedrijf. Maar kranten vormen nu eenmaal een prachtig verpakkingsmateriaal voor vis, wat de enthousiaste aanwezigheid van de beide courantiers verklaart. Broertjes poseert naast filmproducent Matthijs van Heijningen, een vaste klant op dit soort feestjes.


Waar haring is, zijn uiteraard ook Broodjes. Er flaneerden er drie naast elkaar door de tuin van het Hilton. Stokbrood Lola, tijgerbol Xandra en kadetje Holly bevonden zich op historische grond: het is tevens de plek waar ooit de ster van Herman doofde. Maar de Broodjes horen tot de coterie van Hilton-directeur Roberto en komen gewoon ieder jaar.

De laatste foto is van Chris Luken, een voormalige ober bij Van der Valk, maar dat was voordat hij succesvol de Hotelbon lanceerde. Sindsdien figureert hij jaarlijks in de Quote 500 en mag hij zich de eigenaar van zeventien hotels noemen. Naast hem de beroemdste socialite van de grachtengordel: Sigrid Markus, dochter van verfkoningin Ans Markus.

Tekst & foto’s Jan Zandbergen

Onderwerpen