Spring naar de content

Verdonk: Kabinet, stop met geld verspillen!

Rita Verdonk van Trots op Nederland heeft geen goed woord over voor de keuzes die het kabinet maakt. “Aan de ene kant bezuinigen ze op de AOW en dwingen ze mensen langer te werken. Aan de andere kant strooit dit kabinet miljarden richting buitenland.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Je reinste geldverspilling, aldus mevrouw Verdonk, die de door minister Donner voorgestelde verhoging van de AOW naar 67 jaar ziet als een rampzalige maatregel, in deze tijd van economische crisis.

“Stop met geld verspillen en zorg er eerst eens voor dat iedereen die jonger is dan 65 aan het werk gaat. En laat mensen met hun 65ste met pensioen gaan. Beloofd is beloofd.”

Verdonk: “Met die miljarden richting buitenland bedoelen we ontwikkelingshulp, maar ook Uruzgan, dat ons al een miljard heeft gekost. Het is belachelijk dat er aan de ene kant zo kwistig met geld wordt omgesprongen en aan de andere kant de duimschroeven onredelijk worden aangedraaid. Laten we eerst zorgen dat alle mensen in Nederland die niet werken maar wel kunnen, aan het werk gaan. Wat ook wordt vergeten is dat veel ouderen in deze tijden als eerste er uit vliegen. Ze zijn te duur en komen vervolgens niet meer aan de bak. Als je hen gaat verplichten om tot hun 67ste te blijven doorwerken, komen zij in de bijstand terecht.”

Onderwerpen