Spring naar de content

‘Pitbull’ Agnes Kant eet Wouter Bos levend

Na stortladingen van kritiek over zich heen te hebben gekregen, zowel van binnen als buiten de partij, doet SP-leider Agnes Kant er nog een schepje bovenop: “Niemand zit te wachten op verheffing door Wouter Bos.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

“Bos zou er goed aan doen te beseffen dat de bestuurlijke elite niet zonder het volk kan en zijn bondgenoot moet zijn,” sneert Kant in reactie op een opiniestuk van Bos vorige week.

Volgens de SP-frontvrouw zijn de pogingen van de elite om hun mening door te drukken de belangrijkste oorzaak van de kloof tussen burgers en bestuur. En zitten die burgers “echt niet te wachten tot bestuurders als Wouter Bos hen komen ‘verheffen’”.

Bestuurders moeten ophouden mensen de les te lezen: zij moeten mensen een stem geven. “De rol van een echte volkspartij is: luisteren naar de mensen, hen serieus nemen. Duidelijk maken dat je niet bóven, maar náást de mensen staat. Alleen dan zullen mensen zich betrokken voelen en zich inzetten voor de samenleving. Dát is de eerste voorwaarde voor de echte vooruitgang.” En daar kunt u het mee doen, Wouter Bos.