Spring naar de content

Philip Freriks: ‘Franse toeristen zijn lastig’

‘Frankrijk is mooi, jammer dat er zoveel Fransen wonen’ is een vaak gehoorde kreet. Wereldwijd blijken hoteliers ook niet zo gecharmeerd van Franse toeristen. Volgens onderzoek onder 40.000 hotels wereldwijd zijn zij de ergste reizigers. Ze staan niet open voor andere talen en geven weinig fooien. Erg beleefd zijn ze ook al niet.  Philip ‘FiFi’ Freriks verbaast zich niet over deze uitkomsten

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Meneer Freriks, verbaast u het dat Fransen zo vervelend zijn?
“Fransen zijn lastig. Ze stellen hoge eisen aan de hotels en ze zijn een beetje wispelturig. Ze willen toch die mooiere kamer, of toch maar een andere kamer, eentje met uitzicht of met ligbad en nemen niet zo snel genoegen met wat ze aangeboden krijgen.”

En ze staan niet open voor andere talen…
“Dat verandert wel, hoor. De Fransen zijn niet gek, zij weten ook dat als je iets wilt in het leven dat je er wel een taal bij moet spreken. Maar oudere Fransen vinden het nog steeds verbazingwekkend dat je in Amsterdam niet gewoon Frans kunt spreken.”

En dan blijken Fransen ook nog gierig.
“Dat verbaast me zeer. Ik heb zelf nog op een blauwe maandag in de horeca gewerkt, Fransen waren zeker niet de krenterigste klanten. Daarvoor moest je vooral bij de Nederlanders en de Amerikanen zijn.”

Fransen zijn ook nog onbeleefd…
“Ach ja, je hebt ook Engelse brallende toeristen die zich 24 uur lang zich aan het voldrinken zijn.”

Hoe komt u overigens aan de naam FiFi voor uw televisiecolumns?

“In Frankrijk korten ze vaak namen af. Zo wordt André DéDé, François Fanfan, en zo wordt Philippe FiFi. Zoals mijn ouders me vroeger Flip noemden is mijn koosnaampje in het Frans FiFi.”