Spring naar de content

Youp lacht om Albert

Niet alleen in Nederland wordt gegniffeld om de boze Albert Verlinde die via een prijs van BNN werd afgeluisterd. Ook in het buitenland wordt erom gelachen. En wel door de vakantievierende Youp van ’t Hek, de cabaretier die zich een goede vriend van Verlinde betoont. “Hoe harder je ze aanpakt, hoe beter met dat soort types.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

Wat vindt u van de stunt van BNN?
“Het is simpel. De methode deugt juridisch niet, maar getuigt van veel humor. Het lijkt me overigens dat de heer Verlinde principieel geen enkel bezwaar kan hebben. Het maakt hem ook niet uit hoe beelden zijn verkregen en zendt alles schaamteloos uit. Het is een mooie ontbijtkoek van eigen deeg. Hoe harder je ze aanpakt, hoe beter met dat soort types. Ik vrees alleen dat Albert er minder hard om lacht dan wij.”

Hebt u daar zelf ook ervaringen mee?
“Vroeger woonde die Santegoeds (hoofdredacteur van het roddelblad Privé red.) bij mij om de hoek. Zag ik dat zijn vriend werd gearresteerd. ‘En dat lees je nou nooit terug in die bladen,’ zei ik later in een interview met het AD. Dat stond nog geen uur in die krant en toen stond zijn vriend voor mijn raam te schreeuwen.”

Wat denkt u eigenlijk dat er op de Albert-tapes staat?
“Ik denk ongelofelijk gemuts en getrut. Niveau Jan Smit .”

Youp heeft gelijk, want uit recent opgedoken filmmateriaal blijkt dat er niets schokkends op de Verlinde-tapes staat. De afgeluisterde roddel-journalist geeft dat in het fragment met BNN’ster Sophie Hilbrand zelf toe. Verlinde is niet eens boos en het maakt hem zelfs niet uit of het fragment zou worden uitgezonden.
Sophie Hilbrand: “Vind je het goed als we het uitzenden?”
Albert Verlinde: “Ja er staat niets op wat niet mag geloof ik hè? Als je niets te verbergen hebt, maakt het ook niet uit ook.”