Spring naar de content

Pathé niet blij met AD

De nieuwe 30+ VIP Movie die de Rotterdamse Pathé bioscoop op het Schouwburgplein aanbiedt, was van de week voorpaginanieuws bij het Algemeen Dagblad. “De overlast in de bioscoopzalen loopt de spuigaten uit,” aldus het dagblad. Ook de proef met de sms-alert die vanaf 1 juni in twee Pathé-bioscopen loopt, zou samenhangen met de aanhoudende overlast. Pathé is niet blij met het artikel en hoopt op een rectificatie. Woordvoerder Youry Bredewold: “Het AD schetst een totaal verkeerd beeld.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Is het waar dat Pathé ‘het beu’ is, zoals het AD meldt?
Bredewold: “Totaal niet. We hebben er dan ook bezwaren tegen dat dit zo is opgeschreven. We proberen in contact te komen met het AD en verzoeken rectificatie, maar we hebben nog geen antwoord gehad. Het lijkt nu alsof wij noodgedwongen maatregelen moesten treffen tegen grote overlast, maar dat is helemaal niet het geval.”

Dus bioscoopbezoekers lijden niet onder toenemende overlast?
“Natuurlijk is er wel eens een incident, maar situaties als in het openbaar vervoer waar regelmatig medewerkers lastig worden gevallen, komen niet voor. Ook als we naar consumentenonderzoeken kijken zit er geen stijgende lijn in incidenten. Het aantal bioscoopverboden is zelfs gedaald van 53 in 2007 naar 35 in 2008.”

Hoe verklaart u dan het succes van de 30+ VIP Movie?
“Wij merken dat onze klanten het gewoon prettig vinden om met gelijkgestemden van een film te genieten. Net zoals de Ladies Night of de 50+ avond een succes is, wordt ook de 30+ VIP Movie goed bezocht. De consument vraagt hierom en wij beantwoorden die vraag.”

Vindt u het niet een beetje raar dat bezoekers meer moeten betalen om rustig een film te kunnen kijken? Daarmee zegt u toch eigenlijk: ‘in elke bioscoopzaal mag gekeet worden, behalve in de 30+ VIP Movie’?
“Ook dat is een misvatting in het artikel in het AD. Het gaat niet om veiligheid of extra controle; het is een totaalpakket waarbij je onder het genot van een hapje en een drankje met gelijkgestemden van een film kan genieten. Bovendien: als je alles bij elkaar optelt, is dit arrangement zelfs goedkoper!”