Spring naar de content

GroenLinks infiltreert in Rode omroep

De VARA gaat zich komend tv-seizoen (nog) nadrukkelijker profileren als progressief. De socialistische omroep haalt zelfs De Ombudsman weer van stal. Na Marcel van Dam en Frits Bom is het nu de beurt aan publicist Pieter Hilhorst. Een daverende verrassing, want diens politieke kleur is niet rood, maar groen. Of niet, Pieter Hilhorst?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

HP/De Tijd deed in 2006 onderzoek naar de partijlidmaatschappen van Nederlandse columnisten. Wat bleek: het overgrote deel van de beroepsdenkers die zich hadden aangesloten bij een partij, zat bij de PvdA. Volkskrant-columnist Hilhorst wilde alleen bevestigen dát hij lid is van een partij. “Welke zeg ik niet.”
Welaan, volgens insiders was en is Hilhorst lid van de partij van Femke Halsema. Hij werkte mee aan publicaties van GroenLinks en deelde jarenlang een huis in Amsterdam-Oost met ex-GroenLinks-parlementariër Wijnand Duyvendak. We bellen hem nog maar eens.
Meneer Hilhorst, gefeliciteerd met uw benoeming bij de VARA. Bent u nog steeds lid van GroenLinks?
“Eh, ik heb destijds alleen gezegd dat ik lid ben van een partij. Daar wil ik het ook nu bij laten.”
Volgens ingewijden is die partij GroenLinks. Dat geeft op zich natuurlijk niks, maar het is wel opmerkelijk als de VARA, toch de PvdA-omroep bij uitstek, een Ombudsman van GroenLinks aanstelt.
“Eh, nee, ja, eh, nogmaals: ik ben lid van een partij, en daar laat ik het verder bij.”

Onderwerpen