Spring naar de content

Blog-Art: 10.000 euro subsidie

Zoals u weet zijn het tijden van crisis. Desondanks lukte het een schimmig festivalletje een Haagse subsidie van 10.000 euro te verkrijgen: Blog-Art.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Zoals tegenwoordig vaker gebeurt werd HP/De Tijd via Twitter geattendeerd op het bestaan van Blog-Art. De organisatie zocht ruzie met ‘internetfenomeen’ Bert Brussen, die bedankte voor een uitnodiging. Hierop werd de organisatie van Blog-Art grimmig en eindigde met deze tweet. Weinig deftig, inderdaad. Brussen doet namelijk best wel mee met ‘off-line discussies’, onlangs nog op LowLands.

U begrijpt, onze interesse was gewekt. Want hoeveel subsidie zou dit festivalletje krijgen? Blog-art wilde er op Twitter niks over zeggen. Vervolgens werd uw verslaggever geblocked en kon deze niet meer doorvragen. Gelukkig is er nog Esther Andoetoe, woordvoerder van de gemeente Den Haag. “Blog-Art krijgt 10.000 euro subsidie. De ene helft komt uit een cultureel potje, de ander uit een potje voor media-projecten.” De geheimzinnigheid waar de organisatie zich in hult aangaande deze subsidie ‘begrijp ik niet’, aldus Andoetoe.

Wat ons brengt op de vraag: moet u hier naar toe? Het is ‘het offline podium voor creatieve webloggers’ aldus de website. Op het weblog van weekblad Revu werd gisteren de Revu Weblog Top 20 gepresenteerd. Zover wij in het programma kunnen zien is niemand van die weblogs aanwezig. Wel zijn er leuke dingen met cabaret en video-art. Wél aanwezig: Jeroen Mirck, juryvoorzitter van de Dutch Bloggies.

Onderwerpen