Spring naar de content

De Belgen gaan ons kapot maken

De Antwerpse Schepen van de Haven Marc van Peel is er klaar mee. Nederland moet kapot. De eerste pesterijen zijn begonnen: Nederlandse schepen mogen pas als laatste door de Antwerpse sluizen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het Nederlands-Belgisch conflict over de Westerschelde begint te verruwen. Van Peel, de havenwethouder van Antwerpen, heeft zich in harde bewoordingen uitgelaten. Sterker nog, het begint op oorlogstaal te lijken. Wat te denken van de volgende uitspraak, gedaan tijdens een bijeenkomst in Zeeland.

“De tijd van dreigen is voorbij. De deadline is 9 oktober. Als de Nederlanders dan nog geen beslissing genomen hebben, zullen echte economische maatregelen volgen. Ze zullen gewoon genomen worden”

SGP-kamerlid Kees van der Staaij heeft genoeg van de Belgische pesterijen en wil actie van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA). Hij wil dat de Belgische ambassadeur op het matje wordt geroepen. De bedoeling is dat op 9 oktober het Kabinet een beslissing neemt over de kwestie. Het is nog maar de vraag of Van Peel zolang kan wachten. Sterker nog, hij wil bloed zien!

Uit De Standaard: “Hij vertelde ook aan het Zeeuwse publiek wat hij tegenwoordig doet wanneer hij Nederlanders ontvangt in het Antwerpse stadhuis. Dan zet Van Peel de stadhuisramen open om het verhaal te doen over het standbeeld van Brabo op de Grote Markt. ‘Ik heb het dan over de jonge held die de hand afhakte van de reus die de vrije doorvaart op de Schelde blokkeerde.’”

Onderwerpen