Spring naar de content

Het is allemaal de schuld van Hamer. Toch?

De positie van PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer wankelt, heeft de Volkskrant besloten. Het lijkt er dus op dat vandaag of morgen de oud-lerares Nederlands (op bovenstaande foto met partijgenoten Lilianne Ploumen en Karin Slooters) het veld gaat ruimen. Want het is doorgaans een slecht teken wanner je partijleider [[popup file=”2009-10/afbeelding_16_copy1.png” description=”dit soort teksten” align=”inline” ]] gaat krabbelen op zijn weblog.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

In de coulissen (hoewel, coulissen) loopt milieuwoordvoerder Diederik Samsom zich inmiddels warm. Toch is er ook steun uit onverwachte hoek voor Hamer. Voormalig SP-voorlichter Barry Smit (deed naar eigen zeggen iets ‘met communicatie en campagnes bij de SP, doet nu iets commercieels, schrijft een of ander boek en zit veel op het zadel’) denkt namelijk dat de ‘deplorabele staat’ van de sociaal-democraten niet volledig in de schoenen van Hamer valt te schuiven. En daar heeft Smit wellicht een punt. Daarom presenteren wij u hier: de val van de PvdA in 140 lettertekens.

Dat gezegd hebbende; vergeet u vanmiddag om 14.00 uur niet te kijken naar het debat waarin premier Jan Peter Balkenende gaat uitleggen waarom de koningin, de kroonprins en Máxima 142.000 euro salarisverhoging krijgen?