Spring naar de content

André Rouvoet kan vanavond weer LP's kapotslaan

André Rouvoet was in zijn jeugd al een behoedzaam luisteraar van muziek. Zo sloeg hij platen kapot die hij ervan verdacht verborgen boodschappen te hebben. In de Volkskrant van vandaag vertelt de ChristenUnie-leider over zijn voorliefde voor de Nederlandse band Kayak en dat hij vroeger graag luisterde naar Fleetwood Mac. Maar wacht eens, Fleetwood Mac, dat was toch die band van bergen coke en een dildo als mascotte?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De bandleden van Fleetwood Mac staan niet bekend om hun goddeloze teksten maar des te meer om hun goddeloze gedrag. Want wat de denken van de dildo (naam: Harold) die steevast aan het drumstel van Mick Fleetwood bevestigd zat, ‘quivering and vibrating in an erect position at the ladies in our audience’? Diezelfde Fleetwood wilde dat zijn cokedealer gecredit werd op een album; de man werd echter vermoord voordat de LP uitkwam. Maar, aldus Fleetwood, het drugsgebruik bleef uiteindelijk binnen de perken. Voor elk optreden kreeg ieder bandlid slechts één bierdopje gevuld met cocaïne. ‘There was a sense of responsibility.’  

Enfin, lees de 33 dingen die André Rouvoet hoort te weten over Fleetwood Mac. Zou hij zich na lezing van dit prachtverhaal uit het Amerikaanse muziektijdschrift Blender weer genoodzaakt voelen een stapel platen kapotslaan? We zijn bang van wel.

Morgen opent minister Rouvoet Kayaks theatershow Letters From Utopia in Franeker. Locatie: theater de Koornbeurs. Aanvang: 20.15 uur.

UPDATE 1. Dit doet een periode als Fleetwood Mac met een mens. Peter Green anno 1988: nagels van zeven centimeter en compleet de weg kwijt.
UPDATE 2. Zangeres Stevie Nicks over de voor- en nadelen van drugs.

Onderwerpen