Spring naar de content

Willem Vermeend: ‘Slechte peilingen liggen aan Bos, niet aan Hamer’

Het gezegde ‘wie geschoren wordt moet stilzitten’, lijkt bij de PvdA aan dovenmansoren gericht. Terwijl de partij verder wegzakt in de peilingen, gaat het gezaag aan de stoelpoten van fractievoorzitter Mariëtte Hamer vrolijk verder. Vanochtend bij Goedemorgen Nederland mocht PvdA-coryfee Willem Vermeend het voor haar opnemen. Dat ging niet helemaal goed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

“Komt het nog goed met de PvdA, een partij in crisis,” vroeg presentator Leo de Later vanochtend terecht aan Willem Vermeend. Klaarblijkelijk heeft de oud-minister de petitie van Robbert Baruch niet getekend, want hij schoot direct in de PvdA-reflex: in eigen voet schieten. “De slechte peiling wordt niet veroorzaakt door Mariëtte Hamer. Het zijn de boegbeelden in het kabinet, die bepalen de peilingen, niet de fractievoorzitter,” repliceerde hij.

Aha, het is dus niet Hamer, maar Wouter Bos die verantwoordelijk is voor het verval. Want aan Hamer ligt het niet volgens Vermeend: “Je kunt wel zwak zijn, maar daar ligt het land niet wakker van.”

Bos krijgt even later nog een keer uit de zak. Hij toonde zich volgens Vermeend niet daadkrachtig genoeg met zijn opmerkelijke [[popup file=”2009-10/afbeelding_4.png” description=”Bosblog” align=”left” ]]:  Vermeend kwalificeerde dit tekstje als ‘te weinig’. “Bos moet gewoon zeggen ‘zij is het, punt uit’.”

En dat Bram Peper laatst op de radio over Hamer zei dat ze ‘overzicht mist’, ‘niet overtuigt’ en ‘dat er eerlijk gezegd niet meer in zit’, vindt hij ‘een heel goed voorbeeld van hoe het niet moet’. “Mariëtte Hamer moet gewoon blijven zitten en haar werk doen.” Benieuwd hoe lang de vrouw die haar [[popup file=”2009-10/afbeelding_3.png” description=”eigen bruiloft verliet ” align=”left” ]] voor de partij dat nog gegund is. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

Onderwerpen