Spring naar de content

Wanneer voert Grote Smurf de sharia in? (deel 2)

Onlangs berichtten wij over de angst van PVV-Kamerlid Martin Bosma voor islampropaganda voor peuters. Ronald Plasterk (PvdA) heeft deze vragen inmiddels beantwoord. Wederom met licht onderdrukt cynisme. Serieus antwoord van de mediaminister: hij wil niet uitsluiten dat Smurfinnetje stokslagen krijgt!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

We lopen de belangrijkste vragen en antwoorden even met u langs.

PVV-VRAAG Waarom wordt het Suikerfeest gepresenteerd als een feestdag voor iedereen, terwijl het een specifieke feestdag is van aanhangers van de islamitische ideologie?
ANTWOORD VAN PLASTERK De Nederlandse bevolking is vrij alle feestdagen te vieren die zij wensen te vieren en omroepen zijn vrij in hun keuze van de vorm en inhoud van hun programma’s. Het is niet aan mij als minister van OCW om te bepalen wie welke feestdag mag vieren noch hoe omroepen dergelijke feestdagen presenteren.

PVV-VRAAG In hoeverre klopt de mededeling van koning Koos ‘Met Suikerfeest krijgen alle kindjes cadeautjes’? Dit geldt toch alleen voor moslims?
ANTWOORD VAN PLASTERK Het is niet aan mij als minister van OCW om te bepalen wie het Suikerfeest mogen vieren en wie derhalve cadeautjes krijgen.

PVV-VRAAG Waarom wordt verteld “we eten allemaal zoetigheid”, terwijl ook dit alleen geldt voor moslims?
ANTWOORD VAN PLASTERK Het staat iedereen vrij zoetigheden te eten op de dag van het Suikerfeest of welke andere dag dan ook.

En dan de uitsmijter:
PVV-VRAAG Met welke islampropaganda krijgen onze kinderen verder nog te maken via de publieke omroep? Kunt u uitsluiten dat er binnenkort ook peuteruitzendingen via de staatsomroep te zien zijn waarin bijvoorbeeld bij de Smurfen grote smurf de sharia invoert en smurfin vervolgens stokslagen krijgt?
ANTWOORD VAN PLASTERK De kwalificatie van “islampropaganda” laat ik voor uw rekening. In de Mediawet is bepaald dat zowel de publieke als de commerciële omroepen zelf verantwoordelijk zijn voor de vorm en inhoud van de programma’s.