Spring naar de content

Huilen met Villamedia: Matthijs zegt niets

Het is weer vrijdag dus dan melden wij u zoals gewoonlijk weer belangwekkend medianieuws. Het immer actuele Villamedia, de digitale roeptoeter van de NVJ, was vandaag een grof schandaal op het spoor. Komt íe: twee weken (!) geleden was de uitreiking van de JFK Greatest Man 2009 Award. En de winnaar Matthijs van Nieuwkerk wilde niets zeggen tegen de verzamelde media. Schande!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Eerst even over de prijs zelf. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan ‘de meest stijlvolle, coole, creatieve, avontuurlijke, non-conformistische man met gevoel voor humor, lef en ruggengraat’. De deskundige jury bestaande uit Toine van Peperstraten, Dinand Woesthoff, Eric Kuster, Fiona Hering en JFK-hoofdredacteur Willem Baars bogen zich over vijftig kandidaten en kwamen na uitvoerig delibereren tot de conclusie dat de titel toch echt DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk toekwam.

En toen ging het mis. Entertainment-verslaggeefster Constance van Amstel van het gratis dagblad Sp!ts had gehoopt op een diepte interview met Van Nieuwkerk maar kreeg nul op het rekest: “Sta je uren te wachten, heb je nog geen quootje,” zegt Van Amstel tegen Villamedia. “Terwijl me vooraf was verzekerd dat een gesprekje met Van Nieuwkerk geen probleem zou zijn. Nu moest ik het doen met zijn dankwoord. Belachelijk, die hele prijs zou niet eens bestaan als de media er geen aandacht aan zouden schenken.” Daarnaast beklaagt zij zich er over dat de pers met koffie, thee en broodjes in een achterafkamertje op afstand gehouden werd. Ook SBS6 Shownieuws is boos. “‘Matthijs poseerde wel even voor de fotografen, maar voor onze cameraploeg had hij geen tijd. Ja, in het voorbijlopen zei hij wat, dat hebben we kunnen uitzenden,” aldus een ‘teleurgestelde’ adjunct-hoofdredacteur Menno Swart.

Is de NVJ-krant met het artikel (auteur: een zekere held uit Panningen) echt een schandaal op het spoor?Welnee. Volgens de belangrijke bron, Constance van Amstel, klopt de strekking [[popup file=”2009-12/constanceisliev.png” description=”niet” align=”inline” ]].