Spring naar de content

Amnesty: dikke vinger voor de homo’s

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is klaar met de rechten van homo’s in Nederland. Dat blijkt uit een [[popup file=”2009-12/afbeelding_17_copy1.png” description=”mailtje” align=”inline” ]] dat de organisatie vandaag verstuurde naar de vrijwilligers die zich bezighouden met homorechten. Quote uit de mail: “Voor de jaren 2010–2016 is door Amnesty Nederland helaas besloten om homorechten GEEN prioriteit meer te geven.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Dat betekent dus geen boot meer tijdens de Gay Pride, de Hyves-pagina wordt opgedoekt en verder kan roze Nederland hun steun vergeten.

Opmerkelijk, want er valt qua homorechten nog veel te doen, zoals ook GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema vanavond fijntjes twittert. Amnesty Nederland is echter wel klaar met de LGBT-rechten (‘Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender’). Amnesty-directeur Eduard Nazarski is de boel inmiddels al aan het spinnen. Homorechten hebben volgens hem een ‘veel lagere prioriteit omdat er in ons land gelukkig veel organisaties zijn die opkomen voor LGBT-rechten.’

Aha, daar zien we dagelijks het resultaat van. Enfin, Opperhomo Henk Krol is, terecht, boos over de koerswijziging van Amnesty International. Hij observeert dat de belangen van homo’s vaker ‘met het grootste gemak ter zijde worden geschoven’. “Dat zo’n signaal uitgerekend ook vanuit de kantoren van Amnesty International moet klinken, doet extra pijn,” zegt Krol.” Het hele verhaal over de kwestie inclusief reacties leest u op de website van Alice Verheij, die ons op de kwestie attendeerde. Briefkaartenactie, iemand?