Spring naar de content

Myra Koomen (CDA) over haar propagandafilm: ‘Egodocument was niet de intentie’

Na enige onvertogen woorden hier en nog wat geharrewar daar, beleefde vandaag de propagandafilm van Myra Koomen, Enschedese CDA-wethouder van Werk en Inkomen, zijn première. Met een werkelijk ultra-gelikt filmpje probeert zij genoeg kiezers aan zich te binden om herkozen te worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Maar wie betaalde voor dit monsterproject?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Mevrouw Koomen, hoe heeft u dit prachtproject bekostigd?
“Van mijn eigen spaarcentjes. Iedereen denkt wel dat bestuurders buitengewoon royaal betaald krijgen, maar dit lukt me niet van mijn maandelijkse wethouderswedde.”

 Maar hoeveel kost het nou om zoiets in elkaar te zetten?
“De reële professionele prijs.”

Maar hoeveel?
“Ik weet niet of het slim is om zo’n bedrag te noemen. Maar het is behoorlijk wat. Als mijn wasmachine kapot gaat heb ik gelukkig nog wel wat over om die te laten repareren.”

Het is wel een magnifiek egodocument geworden.
“Ik had er deze week met mijn verloofde over. Als je in de top van besluitvaardige posities functioneert, heb je een bepaalde vorm van ijdelheid nodig. Het is part of the job: je kunt niet alles vanachter de schermen doen. Je moet toch je boodschap verkondigen. Maar een egodocument, dat was niet mijn intentie.”

Lonkt u via dit professionele filmpje niet terug naar het Haags pluche?
“Nee, het lijkt me verstandig dat bestuurders twee periodes op dezelfde plek zitten. Zodat je kunt oogsten wat  je hebt gezaaid.”

Hieronder ziet u de film van Myra Koomen