Er is een Rotterdammer opgestaan

import haagse post 11 dec 2009 Politiek

Mark Harbers (40) zit nu in zijn tweede week als Kamerlid voor de VVD. Bevalt het een beetje? “Jazeker. Als politiek adviseur van toenmalig minister van Financiën Gerrit Zalm ken ik het gebouw, maar nu is het echt mijn huis.” Harbers stapte in Rotterdam op als havenwethouder na de kwestie rond Tariq Ramadan. Hij zal zich nu gaan richten op het hoger onderwijs. “Collega Paul de Krom houdt zich bezig met integratie, ik ga mij vastbijten in het onderwijs. Volgend jaar zal duidelijk worden wat het kabinet van plan is met de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Ik hoop dat we eindelijk vooruitgang gaan boeken met de studiefinanciering. Ik pleit voor een sociaal leenstelsel waarvan de opbrengsten direct terugvloeien naar het onderwijs. Er moet meer kwaliteit komen.” Heeft Harbers nog contact gehad met zijn voorganger Arend Jan Boekestijn

? “Nee, misschien dat dat nog komt.” Harbers kwam erachter dat hij de enige Rotterdammer is in de fractie. “Enkele collega’s wonen in de regio, maar niet in de stad. Ik vind het goede zaak dat er nu ook een Rotterdammer in de fractie zit. Dat werd tijd.” Hamvraag is natuurlijk: gaat Harbers, gelijk zijn voorganger, twitteren? “Haha! Nee, ik heb weleens een poging gedaan een weblog bij te houden, maar dat was geen succes. Laat mij maar gewoon mijn werk doen.”

Wekelijks een bonnetje uit Den Haag

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop (CU) houdt schijnbaar van een moppie muziek. Waarom anders liet hij een iPod aanschaffen, inclusief bijbehorende Bose SoundDock? Alles uitgevoerd in stemmig zwart. Kosten voor de belastingbetaler: 648 euro.

9000 euro Dat is de jaarlijkse bonus die korpschef Gelderland-Zuid Henk van Zwam jaarlijks toucheert. De bonus werd hem in 2006 toegekend door de Nijmeegse burgemeester Guusje ter Horst (PvdA). Die nu minister van Binnenlandse Zaken is, en diezelfde bonussen een halt wil toeroepen.

Reageer op artikel:
Er is een Rotterdammer opgestaan
Sluiten