Spring naar de content

Wilders & Kerstboomgate: ‘Leven we in een islamitische heilstaat?’

Het is natuurlijk een grof schandaal dat de Haagse Hogeschool geen kerstboom wilde plaatsen, zoals het opinieweblog GeenStijl eerder deze week zo raak constateerde. Maar hoe belangrijk moeten we deze kwestie maken? Heel belangrijk volgens de PVV en Rita Verdonk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De PVV was er als de kippen bij om Kamervragen te stellen over de Kwestie Kerstboom en refereerde uiteraard aan de voortschrijdende islamisering van Nederland. Geert Wilders, Martin Bosma én Sietse Fritsma willen dat de minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) de Haage Hogeschool doet inzien dat ‘wij in Nederland wonen en niet in een islamitische heilstaat‘.

Eénpitter Rita Verdonk gaat daar nog overheen door te eisen van Plasterk ‘dat er op alle scholen in Nederland een kerstboom komt te staan’.Wat ons brengt op De Vrijdagmiddagvraag. Heeft u thuis al een kerstboom staan?