Spring naar de content

De PVV en de oorlog: het is weer zover

Op het gebied van Godwins – simpel gezegd: een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog trekken – heeft de PVV het de afgelopen jaren flink voor haar kiezen gekregen. Zo vergeleek oud-CDA’er en hoogleraar Anton Zijderveld de partij al met de NSB en het logo deugde ook al niet. HP/De Tijd  berichtte hier al eerder over. De eerste Godwin van 2010 is inmiddels gemaakt en staat op het conto van Jan Struijs, hoofd kennis- en strategische ontwikkeling van de Politieacademie. Volgens hem helpt ‘de oorlog bezinnen op een PVV-regering’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Struijs zei dat afgelopen weekeinde in het Nederlands Dagblad. Hij trekt een vergelijking tussen de opstelling van politeagenten tijdens de Duitse bezetting: “Stel dat de partij van Wilders bij de gemeenteraadsverkiezingen ergens een heel groot aantal zetels krijgt. En vervolgens vanuit het gemeentebestuur een hard beleid ten opzichte van bepaalde bevolkingsgroepen wordt opgelegd. Hoe stel je je dan op als agent? Voer je het beleid uit, of geef je er je eigen invulling aan?”

Struijs laat in het midden welke bevolkingsgroepen hij bedoelt. Enfin, de PVV staat natuurlijk op haar achterste benen en wil opheldering van politieminister Guusje ter Horst (PvdA). Ze zou op zijn minst afstand moeten nemen van de topfunctionaris. ”Bent u van mening, dat een functionaris met dergelijke denkbeelden, die op een dergelijke manier het publiek en politiemensen in opleiding opzet tegen een democratisch gekozen partij, geschikt is voor zijn functie?” vragen de Kamerleden aan haar.