Nieuws: De Telegraaf trapt NIET in hoax

niek stolker 29 jan 2010 Cultuur

Joodse organisaties boos op Zeeuwse snackbarhouder die [[popup file=”2010-01/patatjeholocaust.jpg” description=”patatje Holocaust” align=”inline” ]] verkoopt. Wilders pleit voor een [[popup file=”2010-01/avondklokmoslims.jpg” description=”avondklok voor moslims” align=”inline” ]] tijdens de Suikerfeesten. De Telegraaf heeft de naam met boter en suiker in verzonnen nieuwsberichten te trappen. Dus namen weinig mensen de voorpagina van de krant vanochtend serieus. Nicolas Sarkozy zou over Neelie Kroes hebben gezegd: “Ze heeft maar twee hersencellen.” Bron van De Telegraaf: de Franse satirische krant Le Canard Enchaîné, wat De Geketende Eend betekent. Zijn ze er dan weer ingetuind?

Nee, dit keer niet. Woordvoerder Francoise bevestigt: “De artikelen in Le Canard Enchaîné zijn echt. Altijd.” Op Twitter is men ondertussen nog steeds niet overtuigd. Ook de Volkskrant verwijderde zijn artikel over de zaak uit angst in een hoax getrapt te zijn.

Hans van Baalen neemt de beledigingen van Sarkozy overigens al urenlang serieus. Hij eist excuses van de Franse president.

Reageer op artikel:
Nieuws: De Telegraaf trapt NIET in hoax
Sluiten