Spring naar de content

Duitsers gaan Mein Kampf opnieuw uitgeven

Opmerkelijk nieuws van onze oosterburen. Het Münchner Institut für Zeitgeschichte, gespecialiseerd in onderzoek naar het nazisme, wil Mein Kampf opnieuw uitbrengen. Het betreft een versie waarin Hitler’s beweringen worden voorzien van wetenschappelijk commentaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In 2015 lopen de auteursrechten af die nu nog berusten bij het Beierse ministerie van Financiën. Volgens de website Duitslandweb.nl is het nog maar de vraag of het ministerie akkoord gaat met de heruitgave, aangezien het geen toezeggingen heeft gedaan aan het instituut en dat het ook niet van plan is het restrictieve beleid te wijzigen.

Minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) pleitte eerder al voor een heruitgave van het boek. Dat kwam hem op een schrobbering van de Tweede Kamer te staan.