Spring naar de content

Sportvissers woest op Halsema, GL-leider biedt excuses aan

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema heeft kort voor de verkiezingen de toorn van sportvissend Nederland over zich afgeroepen. Een ongelukkig uitgevallen vergelijking over vaderschap en sportvissen leidde tot tig boze reacties. De vissers wilden en kregen een mea culpa. “Het was niet mevrouw Halsema’s bedoeling geweest om denigrerend of onrespectvol te zijn tegen de mensen die graag vissen.Onze oprechte excuses dat haar bewoordingen bij u wel zo zijn overgekomen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want op woensdag 17 februari debatteerde de Tweede Kamer over het ‘vaderverlof’. GroenLinks pleitte voor tien vrije dagen wanneer een werknemer vader wordt. De werkgever zou in dit voorstel volledig voor de kosten moeten opdraaien wat leidde tot veel kritiek van de werkgevers. Het voorstel haalde het uiteindelijk niet. 

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema irriteerde zich tijdens het debat aan een opmerking van minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA): “Tjongejonge volgens ‘adviseur’ Donner gaan jonge vaders vooral vissen. In welke eeuw leeft hij?twitterde zij naar haar 30.000 plus volgers.

En dat schoot sportvissend Nederland, er zijn zo’n miljoen sportvissers in den lande, in het verkeerde keelgat. GroenLinks werd bedolven door boze reacties, want sportvissers vinden dat vissen wél degelijk van deze eeuw is. Halsema, wie politiek gevoel niet ontzegd kan worden, zag met de kennis van nu in dat ze fout zat. En gaf haar staf opdracht een excuus te formuleren voor de gepikeerde sportvissers. Die tekst leest u hieronder.

Onderwerpen