Spring naar de content

Ivo Opstelten favoriet voor burgemeesterspost Amsterdam

Ivo Opstelten moet Job Cohen opvolgen als burgemeester van Amsterdam. Dat blijkt uit een poll op hpdetijd.nl. De VVD-prominent is favoriet onder 30 procent van de stemmers en wordt met 24 procent van de stemmen gevolgd door collega Lodewijk Asscher van de PvdA. Eberhard van der Laan (19 procent) is de derde kandidaat op het erepodium.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Opstelten (66) is nu waarnemend burgemeester van Tilburg, waar hij in 2009 PvdA’er Ruud Vreeman opvolgde, die moest vertrekken als gevolg van de affaire rondom het Midi-theater. Lodewijk Asscher draagt momenteel als locoburgemeester de ambtsketen in de hoofdstad. Amsterdammers zien hem graag blijven, zo berichtte de [[popup file=”2010-03/afbeelding_1_copy2.png” description=”Amsterdamse editie van Metro ” align=”inline” ]]vandaag. 22 procent geeft aan hem voorkeur boven Femke Halsema, die 18 procent van de stemmen krijgt, en Guusje ter Horst die slechts onder 8 procent favoriet is.

Heel anders liggen de kaarten volgens Maurice de Hond. Uit een landelijke enquête die hij hield op 12 maart, komt Eberhard van der Laan, voormalig minister van Wonen, Wijken en Integratie, met 15 procent van de stemmen als favoriet naar voren. Partijgenote Guusje ter Horst moet hem met 14 procent voor laten gaan, op de voet gevolgd door Ronald Plasterk.

Onderwerpen