Spring naar de content

Ballengate: Ajax staat voor schut

Grote PR-problemen voor voetbalclub Ajax. Vorige week zondag vond de klassieker Ajax-PSV plaats. Vedette Luis Suarez scoorde in de Arena de 3-1, keek naar de tweede ring en schoot uit blijdschap de wedstrijdbal met zijn wonderslof het publiek in. Jan Ottevanger (wij zeggen: toepasselijke naam!) uit Wijchen was de gelukkige en wist de lederen knikker uit de lucht te pakken. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want er werd hem gelijk door een steward verstaan te geven dat hij de bal moest inleveren. Maar Ottevanger is niet voor één gat te vangen en gaf de bal aan zijn achterbuurman, vriend Martin. Die laatste werd bij het verlaten van het stadion door vier beveiligers tegen de grond gedrukt; de mannen maakten hem op hardhandige wijze de bal afhandig. Tot zover de voetbalromantiek dus. Wat ook blijkt uit onderstaand ontluisterend filmpje van De Jakhalzen. Maar dan zijn we er nog niet.

(Lees door onder het filmpje.)
<embed src=”http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/typo3conf/ext/vara_flashplayer/player/player.swf” AllowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”320″ bgcolor=”262626″ allowfullscreen=”true” flashvars=”config=http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/index.php%3Fid%3D627%26type%3D9010%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bconfig%5D%3D5480%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bembed%5D%3D1%26cHash%3D66bba3afcf” ></embed>

Want dit weekeinde bleek dat niemand minder dan AD-columnist Hugo Borst de redactie had getipt. En hij schrijft dit weekeinde dat Ajax Ottevanger keihard onder druk aan het zetten is getuige deze strofe uit een mail aan het lijdend voorwerp: “Het helpt Ajax niet als u in de media onrust gaat stoken, ik vertrouw erop dat u dat als supporter dan ook niet zult doen.” Helaas, het leed is al geschied. 

Borst: “We weten dat Ajax financieel niet lekker gaat, maar dit is geestelijke armoe. Weegt het terugvorderen van een bal van 120 euro op tegen slechte publiciteit?”

Onderwerpen