Spring naar de content

‘CPB lekte naar de PvdA’

Terwijl links elkaar de hersens inslaat (alle ballen op Job!) even wat nieuws uit de marge van de campagne. Want wat blijkt? Directeur Coen Teulings heeft geheime cijfers gelekt naar de PvdA. Althans, dat beweert De Man in Den Haag van De Telegraaf. Goed punt: want hoe kon de PvdA beschikken over de topgeheime koopkrachtgegevens van álle partijen? Ze waren ‘van de wagen gevallen’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

The word in Den Haag is dat de tien miljard extra bezuinigingen van de PvdA tot stand is gekomen door de innige contacten met het CPB.  Al eerder werd het CPB beschuldigd van het hebben van een politieke voorkeur

Het CDA ontdekte daags voor de CPB-presentatie dat de PvdA de media benaderde met op dat moment nog vertrouwelijke koopkrachtcijfers van álle partijen. Uit die cijfers bleek dat de sociaaldemocraten op dit punt goed scoorden. Probleem: niemand beschikte over die gegevens. Zelfs ministeries wisten tot aan de persconferentie niet wat de uitkomsten waren. Volgens een betrokken sociaal-democraat waren de cijfers ’van de wagen gevallen’.

Het CPB staat dus in een kwade reuk. Waarbij moet worden aangetekend dat het planbureau valt onder het ministerie van Economische Zaken, dat geleid wordt door Maria van der Hoeven. En die is weer van het CDA. (SPINSPINSPIN!) Enfin, de column van Paul Jansen leest u [[download file=”2010-05/telegraaf_jansen.doc” icon=”” text=”hier” title=”” ]].

Onderwerpen