Spring naar de content

Zeg maar dááág, 60-plussers

Het pinksterweekend is geen succes geweest voor de 60-plus-politici. VVD’er en tot voor kort premierskandidaat Neelie Kroes (68) en PvdA-leider Job Cohen (62) worden keihard afgeserveerd. Cohens bijdrage aan het RTL-premiersdebat was mager en niet bepaald een succes. Een nieuwe generatie politici staat klaar om de oudjes af te lossen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Femke Halsema maakt vandaag gehakt van babyboomer Cohen in een interview met gratis dagblad De Pers. De GroenLinks-leider vindt de PvdA ‘dom in het debat’ en ziet Cohen niet echt als een leider van links.

D66’er Alexander Pechtold doet het nog eens dunnetjes over in een interview met De Telegraaf, waarin hij zegt dat Cohen meer een burgemeester dan politiek leider is. ‘Ik zie de worsteling van Cohen. Iets magisch kan kort zijn.’

De VVD laat in het Algemeen Dagblad weten dat die andere zestig-plusser, Neelie Kroes, uit beeld is als premierskandidaat. Campagneleider en Kamerlid Stef Blok: “Het is uitsluitend denkbaar bij een minderheidskabinet, maar met die mogelijkheid houden we eigenlijk geen rekening.” Intussen heeft Kroes laten weten dat ze geen behoefte heeft om terug te komen naar Nederland, want ze is een Europeaan en er is nog ‘een hoop te doen’.

De nieuwe generatie, waartoe VVD-leider Mark Rutte (43) en Femke Halsema (44) behoren, staat te trappelen om deel te nemen aan een nieuwe regering. Wat dat betreft zijn zij de echte winnaars van de eerste debatten, ook al deed Halsema niet eens mee met het premiersdebat.