Spring naar de content

‘Regen onacceptabel afbreukrisico’

Een paar spatjes regen en ‘slechts’ 15 graden en Rita Verdonk wil niet meer met haar ‘Trotse’ kandidaten door Den Haag wandelen om campagne te voeren. Het lijkt de PvdA wel, die het destijds te koud vond om campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De wandeling van Trots op Nederland door het Haagse stadscentrum van 29 mei is afgelast, want de weersvoorspelling is ‘zeer ongunstig’. Het wordt 15 graden en er is regen voorspeld, zo schrijft de politieke beweging [[popup file=”2010-05/tonmailtje_copy1.png” description=”in een e-mail” alt=”Het regent, het regent, de pannetjes worden nat” align=”inline” ]]. Dat is verschrikkelijk, want met vijftien graden gaat natuurlijk niemand de stad in. En er moet wel op efficiënte wijze campagne worden gevoerd.

Daar heb je wel toehoorders voor nodig: “De kans dat wij de regen en kou trotseren, maar dat wij daarin tot de weinigen behoren, is groot. Wanneer er weinig mensen op straat flaneren en de terrasjes leeg zijn, schieten wij aan ons doel voorbij.” Het gevolg: “Het afbreukrisico neemt dan, in voor Trots op Nederland onacceptabele mate, toe.” 

De PvdA opperde eerder om de gemeenteraadsverkiezingen uit te stellen vanwege het slechte weer in februari en maart. Het voorstel werd ontvangen met hoongelach van de andere partijen. De SP had wel wat mutsen klaarliggen en het CDA wat sjaals voor de koukleumende PvdA’ers. Wie heeft er nog wat paraplu’s liggen voor de folderaars van Trots op Nederland?

Onderwerpen