Spring naar de content

Interview met Nieuwe Revu’s Frans Lomans

Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans (1955) doet sinds kort Nieuwe Revu erbij. Hij wil er weer het meest spraakmakende blad van Nederland van maken. “Je moet wel gehakt kunnen maken van je voorganger, anders moet je er niet aan beginnen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Hoe kan uitgeverij Sanoma ervoor kiezen om één man twee concurrerende titels te laten leiden?
“Het slaat echt helemaal nergens op om één hoofdredacteur op deze twee bladen te hebben, echt nergens op…”

Waarom doet u het dan?
“Omdat het hartstikke spannend is. Maar objectief gezien kan het natuurlijk niet. Het zijn twee verschillende bladen, maar er zit ook iets gezamenlijks in. Het zijn concurrenten. Misschien zijn het ook communicerende vaten. Wat Revu nu gaat stijgen, gaat eraf bij Panorama. Lekker dan. Het is te vroeg om dit al te zeggen, maar dat is wel wat ik vrees.”

Is er ook concurrentie tussen de redacties? Wordt er over en weer nieuws gestolen?
“Nee. We proberen natuurlijk wel de bladen zo verschillend te maken dat je ze allebei kunt kopen. We zitten ook samen in een goedlopend pakket – en we willen wel voorkomen dat mensen soortgelijke verhalen in beide bladen lezen. Daar zie ik wel winst. HP/De Tijd heeft vorig jaar een van de pijnlijkste blunders uitgelicht. Revu en Panorama hadden in dezelfde week dezelfde niet ter zake doende vrouw op de cover.”

Actrice Megan Fox, die op beide covers haar lippen likte.
“Ja! Niemand weet wie Megan Fox is, niemand heeft ooit een film met haar gezien. Oké, in Panorama had ze wel gekund omdat het mooie actrice is, maar bij Revu had ze natuurlijk nooit voorop mogen staan. Revu dééd niet aan lekkere wijven, en toen opeens wel.”

Conclusie: schoenmaker blijf bij je leest. Is dat de Lomans-doctrine?
“En de liefde die ik opwek, hè?”

Lees de rest van het artikel in HP/De Tijd van deze week

Onderwerpen