Spring naar de content

Van Bronckhorst scoort, maar van welke afstand?


MET UPDATES
– Misschien wel het mooiste doelpunt van het WK tot nu toe: de goal van Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay. Van een flinke afstand haalde de aanvoerder uit en scoorde de 1-0. Maar hoe groot was die afstand tot het goal nu precies? De dagbladen zijn tot op het bot verdeeld. “Was het veertig meter, was het vijftig?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Nrc.next denkt dat Van Bronckhorst ‘op bijna dertig meter’ uithaalde. Gratis dagblad De Pers vindt dat de voetballer nog een stapje dichterbij stond, zo rond de 25 meter. De Telegraaf is het daar wel mee eens. “De aanvoerder (…) heeft een patent op doeltreffende loeiers van twintig, vijfentwintig meter.”

De Volkskrant daarentegen is heel precies: “Diagonaal, hard, geplaatst, van 37,6 meter, net buiten bereik van doelman Muslera, inslaand via de paal, vlak bij de kruising met de lat.”

Maar het wordt nog gekker. Gratis dagblad Metro vraagt zich in het voetbalverslag af: “Was het veertig meter, was het vijftig?” Daarbij vergeet de Metro-verslaggever eventjes dat de afstand tussen het doel en de middenstip al vijftig meter is…

Bekijk het doelpunt van Van Bronckhorst hieronder nog eens en oordeel zelf. Was het écht vijftig meter?

<object width=”410″ height=”255″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/N6QEXjtAtIg&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/N6QEXjtAtIg&amp;hl=nl_NL&amp;fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”255″></embed></object>

UPDATE, 12.27 uurHet Parool heeft het over ‘ongeveer 30 meter‘, Trouw houdt het op ‘25 meter‘.
UPDATE, 12.38 uurThe New York Times: ‘about 40 yards‘ (36,6 meter)
UPDATE, 12.41 uur – Het Duitse Bild is net als de Volkskrant akelig precies: 37,6 meter.
UPDATE, 12.49 uur – Nog zo’n stellig dagblad. L’Équipe rept over ‘d’une immense frappe de 36 mètres et chronométrée à 109 km/h’.
UPDATE, 12.57 uur – Het Britse The Sun rept van een ‘40 yard screamer‘.
UPDATE, 14.21 uur – Het Algemeen Dagblad maakt het ‘t bontst. In de papieren editie van vandaag heeft Maarten Wijffels het over ‘een pegel van twintig meter’.
UPDATE, 16:57 uur – Weblog Sargasso haalt de stelling van Pythagoras erbij en ontdekt: het is 39,4 36,4 meter.

Onderwerpen