Spring naar de content

Nee, Huub. Peter R. heeft geen kleine

Opmerkelijk interview met acteur/presentator Huub Stapel vorige week in de VARA gids. De 55-jarige Limburger maakt zich ontzettend druk over de R. in de naam van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. “Peter R. de Vries, wat is dat voor interessantdoenerij? Ben je bang dat je niet meer interessant bent? Of heb je last van je pik? Is die te klein? Wat is je probleem eigenlijk? Want ik denk wel dat er iets mis met je is als je een R. nodig hebt.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Als Stapel de columns van De Vries had gelezen, had hij beter geweten. Peter R. is namelijk bovengemiddeld bedeeld, aldus Peter R. zelf. In 2003 schreef de misdaadjournalist in zijn column in weekblad Panorama onder de titel: Ik ben een Bekeken Nederlander (BN’er) vrijuit over een saunabezoek.

“Als ik naar de sauna ga, leidt dat ook altijd tot speciale aandacht. Eerst de blik van herkenning en dan zakken de ogen meteen nieuwsgierig en met het oog van een keurmeester naar… eh… heuphoogte, want men moet thuis natuurlijk wel een duidelijk ‘signalement’ kunnen geven. Meestal kijkt men elkaar daarna weer aan met een bepaalde blik, die ik niet verder zal beschrijven omdat ik hier geen reclame voor mezelf wil maken… (In het ijskoude dompelbad ga ik nooit, ik wil ook weer niet dat de ‘getuigen’ een verkeerde indruk krijgen als ik er net uitkom.)”

Onderwerpen