Spring naar de content

Nina Brink procedeert journalist kapot. ‘Kan nog wel tien jaar duren’

Journalist en boekenschrijver Eric Smit (ex-Quote) heeft het er maar moeilijk mee. De auteur van Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady moet sinds vrijdag op een houtje bijten door de juridische acties van Nina Storms-Vleeschdrager, beter bekend als Nina Brink. De zakenvrouw heeft beslag laten leggen op alle bezittingen van Smit. “Het heeft behoorlijk doel getroffen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Hoe gaat het nu met u, meneer Smit?
“Het is een stressvolle tijd, de slagen komen behoorlijk hard aan. Het is vreemd om te zien dat je bank wordt leeggeplunderd en dat je niets meer hebt. Het heeft behoorlijk doel getroffen.”

U beweert in een persbericht dat de beslagleggingen geen praktische gevolgen zullen hebben voor u en uw gezin.
“Het heeft toch wel praktische gevolgen. Ik kan bij wijze van spreken geen brood meer kopen. Ik had sowieso niet verwacht dat alle rekeningen zouden worden geblokkeerd. Het kan een enorme impact hebben. Vorige keer had ik nog wat geld opzij gezet, dit keer niet.”

Heeft u eigenlijk nog wat verdiend aan uw boek?
“Er zijn 40.000 exemplaren verkocht, dus dat is een behoorlijke hoeveelheid geld. Maar daar kan ik dus niet bij.”

Dat Brink zomaar beslag kan leggen op uw bezittingen.
“Iedereen kan beslag leggen op de bezittingen van een ander. Het kan heel makkelijk. Het is heel bizar. Als Brink verwacht dat ze vorderingen int in de toekomst door schade van mijn boek, dan kan dit gewoon. In het kort geding heb ik glansrijk gewonnen, maar ze is in hoger beroep gegaan, met een bewijsvoering van niks. In theorie kan ze me dus blijven dwarszitten. Ik ga uitzoeken hoe ik de vele beslagen kan terugdraaien.”

Het gaat dus nog wel even duren.
“Ik ben juridisch nog niet van haar af. In het zwartste scenario kan het nog wel tien jaar duren. Brink kan desnoods blijven procederen tot het Hof van Straatsburg.”

Onderwerpen