Spring naar de content

De ene pedo is de andere niet

Terwijl onze zuiderburen zich druk maken om een pedofiele priester, wordt er vijfhonderd kilometer verderop eentje vrijgelaten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De Europese opsporingsdiens Interpol heeft een red notice uitgegeven tegen priester Eric Dejaeger. Iedereen die de man herkent wordt opgeroepen contact op te nemen met de politie. Dejaeger kon zijn vingertjes namelijk niet thuishouden.

Tussen 1981 en 1989 was hij actief in Canada, en misbruikte daar minstens acht kinderen. Daarna vluchtte hij in een Belgisch klooster en hij leidt tot op de dag van vandaag een ongestoord leven. Door het misbruikschandaal in de katholieke kerk komt [[popup file=”2010-07/ericdejaeger.jpg” description=”Dejaeger” align=”inline” ]] nu toch weer in de schijnwerpers te staan.

Des te opvallender is het dan ook dat Zwitserland filmmaker Roman Polanski vrijlaat. Polanski wordt door de Verenigde Staten verdacht van seks met een (toen, in 1978) minderjarig meisje. De Zwitserse autoriteiten pakten hem op, maar laten hem nu weer vrij omdat het uitleveringsverzoek van de VS ‘onduidelijk’ zou zijn.

Conclusie: beter een bekende pedo dan een katholieke pedo.