Spring naar de content

In het hoofd van de stalker

Een dagblad benadert je voor een interview over een project dat je aan het opzetten bent. Daar komen reacties op, iemand met een goed idee neemt contact op en je maakt een afspraak. Een jaar later zit je in een nachtmerrie: je wordt gestalkt. Het overkomt Renske Brands, vriendin van weblogger Robert Engel. Engel is de bizarre gebeurtenissen aan het documenteren. “Je bent iedere minuut van de dag in mijn gedachten en dat maakt me intens gelukkig. Love, love, love.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Renske Brands is al jaren actief in de bankierswereld. Begin vorig jaar neemt ze een besluit. Ze gaat een eigen bank opzetten. Dagblad De Pers hoort ervan en maakt een interview. Ene Anneke neemt contact op, ze heeft een idee over een nieuw soort hypotheek. In de zomer van 2009 spreken de twee elkaar in Groningen. Renske beoordeelt het idee als prematuur en vertelt dat er veel aanpassingen nodig zijn. De grondgedachte is leuk, maar verder nutteloos.

Beiden houden echter contact, Een contact dat omslaat. Renske krijgt mails, sms’jes, wordt seksueel geïntimideerd door Anneke, die bekent verliefd te zijn. Negeren heeft geen zin, de stroom is onstuitbaar.

Renskes vriend, blogger Robert Engel, besloot dit weekeinde de gebeurtenissen te gaan documenteren op zijn weblog. Een ontluisterend verhaal dat een aardig kijkje biedt in het hoofd van de stalker. En het verhaal is nog niet afgelopen, want Engel wordt nu bedreigd met juridische stappen en krijgt een extragratis psychoanalyse.

Onderwerpen