Spring naar de content

Een peukvrij strand dankzij de zak-asbak

Het is vandaag 22 juli en we worden overvallen door een vlaag van komkommers. Tuurlijk, er gebeuren heus dingen die er echt toe doen: good old Lubbers wordt van stal gehaald om een kabinet te vormen, de Tour de France is nagelbijtend spannend en Martin Jol blijft definitief bij Ajax… Maar vergeet alstublieft het kleine leed niet!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In Katwijk bindt uitbater Henny Schaap van strandpaviljoen Het Schaap de strijd aan met rondslingerende peuken en joints op het strand. Sinds vorige week verkoopt Schaap speciale asbakjes die de badgasten kunnen gebruiken om hun opgebrande rookwaren in te dumpen. En dat voor een schamele 1,50 euro! De zak-asbakjes weggeven doet de Katwijker echter niet – dat zou alleen maar meer rotzooi veroorzaken, denkt hij.

Uit onderzoek blijkt dat een roker per dag zeven tot negen rokertjes onder het zand verstopt. Dat komt neer op jaarlijks een kleine tien miljard peuken op de Nederlandse stranden.

Eerder in de serie Komkommer van de dag:
– 21 juli: Brandweer redt kat uit boom
– 20 juli: Zwembadjes zijn op!

Onderwerpen