Spring naar de content

De klokken luiden even niet in Apeldoorn

Paniek bij de protestants-christelijke kerk aan de Zilverschoon in Apeldoorn. Daar werd vanochtend geconstateerd dat de twee bronzen klokken die aan een balk bij de ingang hingen vannacht ontvreemd zijn. Wat nu?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

We belden met de heer Akster van Kruispunt, waar deze klokken verdwenen zijn.

Dat is schrikken natuurlijk, ineens geen klokken meer.
“Inderdaad. Vanmorgen kwamen we aan, omdat we een koffietafel voor een uitvaart moesten voorbereiden, en zagen de containers ondersteboven liggen, helemaal kapot ook. We dachten eerst aan vandalistische jongeren, tot we de klokken misten.”

Het waren bronzen klokken, zo las ik. Die lijken mij best zwaar en absoluut niet makkelijk mee te nemen. Enig idee hoe men dit gedaan heeft?
“De klokken hebben een diameter van zo’n halve meter en wegen om en nabij de 100 kilo per stuk, dus dit is echt niet door één iemand gedaan. We hebben ook geen idee hoe ze eraf gehaald en meegenomen zijn. De technische recherche doet hier nu onderzoek naar.”

Maar voorlopig zult u het dus moeten doen zonder klokken?
“Ja, voorlopig blijft het stil. Bij de uitvaart van vandaag, maar ook bij de kerkdiensten. Heel vervelend dus allemaal. We hebben inmiddels contact opgenomen met de verzekering, maar ik kan nog niets zeggen over een eventuele vergoeding.”

Onderwerpen