Spring naar de content

Zweefkinderen

Vroeger hoorde je alleen van volwassenen met spirituele gaven. Nu zijn er ineens overal hooggevoelige kinderen. Die hebben natuurlijk dringend begeleiding nodig. Een nieuwe hulpsector vormt zich.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

U heeft het liefste kind van de wereld. Het is een schatje, nog kerngezond ook. U boft maar. Maar ja, uw kind is wel wat anders dan andere kinderen. Zo is het nogal snel afgeleid door prikkels van buitenaf. Het lijkt gevoeliger, kwetsbaarder dan leeftijdsgenootjes. Het voelt emoties van anderen opvallend goed aan. En eigenwijs dat uw kind is, mán-mán-mán. En dat niet alleen. Uw oogappel kan in driftbuien uitbarsten, maar ook de behoefte hebben zich af te zonderen. Uw kind is ook slim voor zijn leeftijd. Het lijkt soms wel of het zijn tijd vooruit is. O ja, en u merkt ook dat uw kind een rijk fantasieleven heeft.

Herkenbaar? Dan kan met enige zekerheid worden gesteld dat u een indigokind heeft. Of een kristalkind. Of een sterrenkind. Of een regenboogkind. Of een nieuwetijdskind. Of een hoog-intuïtief kind. Of een hoogsensitief kind. Kiest u maar: het zijn benamingen die ruwweg dezelfde lading dekken. Wie de termen intikt op Google, belandt tussen duizenden websites vol therapieën, goeroes, hulpverleners en bezorgde ouders. We zien een sector die de laatste jaren enorm is gegroeid. Het spirituele kind – laten we het gemakshalve maar even zo samenvatten – is hot. Niet voor niets gaat SBS 6 er een televisieprogramma aan wijden.

Goed, u heeft dus een spiritueel kind. Maar wat ís dat nu precies? Op haar website schrijft therapeute Layla van Oppen uit Hoofddorp: “Nieuwetijdskinderen worden geboren met een heel ander trillingspatroon dan die nu het meeste voorkomt. Vanaf het prille begin moeten ze continu afstemmen op grote verschillen in trillingspatronen en worstelen ze met de integratie ervan in hun eigen systeem. Hierdoor kan het energetische immuunsysteem op tilt slaan en een overbelasting in de meldkamer van de hersenen ontstaan.”

Juist ja. Het jargon verraadt dat we inderdaad zijn beland in de krochten van de spirituele wereld – de wereld van aura’s, chakra’s en energiebanen. Het is nog even doorbijten voor de volgende alinea van Layla van Oppen: “Door de overbelasting in de meldkamer raken de filters verstopt. Elektronische spanningsvelden, aardstralen, entiteiten (energie van personen en gebeurtenissen uit hun omgeving) en verdwaalde overleden personen, worden als eigen geïnterpreteerd en krijgen zo vrij baan. Dit kan zich uiten in dyslexie, ADHD, depressiviteit, structurele driftbuien of een verkapte vorm van autisme.”

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen