Spring naar de content

Grapje van de VARA: PVV-vogel ramt de Twin Towers

[[popup file=”2010-08/adriaan_ground-zero-2010.jpg” align=”inline” ]]

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Op dinsdag 11 september 2001 vonden zo’n 3000 mensen de dood in de WTC-torens in New York. Het VARA-vehikel [[popup file=”2010-08/joopwtc.jpg” description=”Joop.nl” align=”inline” ]] is er naar eigen zeggen niet om ‘lollig te doen‘. Inderdaad, beste verschillige VARA. Dit is niet [[popup file=”2010-08/adriaan_ground-zero-2010_copy1.jpg” description=”lollig” align=”inline” ]].

Het is smakeloos en schaamteloos. Eerder startte Joop de serie ‘Jachtseizoen geopend’, waarin jagers het vuur openden op PVV-meeuwen.

Inmiddels heeft president Barack Obama, in weerwil van de PvdA, zich vóór de bouw van een islamitisch gemeenschapscentrum nabij Ground Zero uitgesproken.’Moslims hebben de rechten als ieder ander om hun religie uit te oefenen‘.

Het tijdschrift Newsweek interviewde twee moeders van in de WTC-torens omgekomen brandweermannen. De één is voor de komst van het gemeenschapscentrum, de ander tegen. “Don’t go down to Ground Zero and make speeches. Don’t use family members as a backdrop for photographs. You ought to be ashamed of yourself, using people who are grieving for your own political advantage.” Een must read.