Spring naar de content

‘Europa verdrijft zijn moslims binnen zes jaar’

Alle ruimte in dagblad De Pers gisteren voor Gerald Celente. De Amerikaanse onheilsprofeet, die in 1984 de val van de Muur en in 2006 de kredietcrisis voorspelde, voorziet een grimmige toekomst. Sterker: hij voorspelt dat Europa tussen 2012 en 2016 zijn moslims verdrijft. Reëel? “Nee, flauwekul,” vindt Nederlands bekendste trendwatcher Adjiedj Bakas.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Celente maakt voor De Pers een tijdreis naar 2012. “Moslims in Europa, pak je koffers en vlucht. Je bent niet veilig meer! De etnische zuiveringen gaan beginnen. (–) Dit keer zal volgens het volk de moslim de oorzaak van álle problemen zijn.”

Pittige taal van een grote jongen op het wereldtoneel van trendwatchers. Adjiedj Bakas lacht als hij hoort over de ‘verdrijving van miljoenen mensen’. “Wat een flauwekul! Het is absoluut waar dat de weerstand tegen moslims toeneemt en dat mensen steeds meer langs elkaar heen gaan leven, maar er zijn ook lichtpuntjes. Zo verkocht de HEMA onlangs suikerfeesttaart en de blanke klanten liepen niet weg.”

Eerder deze maand verscheen Bakas’ boek The Future of Faith, waarin hij beschrijft dat voor een veel Europese moslims juist een betere toekomst in het verschiet ligt. “Maar een deel, en ik ben bang het grootste deel, integreert niet goed. Dat zal zich verergeren, maar blanken en moslims blijven zich tot elkaar verhouden als de leeuw en de vlieg. Ze kunnen elkaar niet doden, maar wel irriteren.”

En hoe reëel is deportatie? “Dat probeert Nicolas Sarkozy ook met die Roma, maar die zijn morgen weer terug, haha! Nee, denk je nou echt dat Italië die hele kustlijn kan bewaken?”